2014 m. balandžio 2 d.

Mėnesio atradimas #x. Filmas drąsai.

Ką tik su Vilium pažiūrėjom taip seniai atidėliotą filmą - The Secret Life of Walter Mitty.

Kolei kas esu tiesiog neapsakomai susižavėjus šį filmą bežiūrint praleistom valandom, ir tuo geru jausmu po jo.

Ir kaip nuostabu, kad yra žmogus, su kuriuo galiu tokius filmus žiūrėti.

Tiesiog labai.

2014 m. kovo 27 d.

Mėnesio atradimas #6. Ką daryt?

Atradau įdomų straipsnį - studiją - parašytą ne vieno, o krūvos žmonių, vyresnių nei 38 metai "Ką patartum sau 30-ies"?

Smagu skaityt , tai nesiplėsiu, visą straipsnį galima rast čia: http://markmanson.net/10-life-lessons-excel-30s

Užtat šiandieninis Mėnesio Atradimas #6 - šita citata:

Be a little selfish and do something for yourself every day, something different once a month and something spectacular every year.


2014 m. kovo 26 d.

Mėnesio atradimas #5. Glorija + Garlic

Šiemet į Kino Pavasarį pažiūrėjau labai rimtai - pripirkau bilietų net į 4 filmus [būčiau ėjus į šešis, bet du jau mačiau, tad oh well...]. Pirmasis, "Savaitgalis Paryžiuje", buvo toks tiesiog - filmas apie išblėsusią romantiką ir nesibaigiančias nesąmones gyvenime, kuris nesibaigia po 30-ies santuokos metų, užauginus vaikus ir besiruošiant į pensiją.

O va antrasis, kuriame buvom vakar, "Glorija"... negaliu jo apibūdint vienareikšmiškai. Kaip ir gyvenimas - lėtas, su visais pliusais ir minusais. [Ir vėl - apie žmonių, perkopusių 60, santykius - kažkas rimtai čia su mano pasirinkimais šiemetiniame kino festivalyje keistoka, nes kitas filmas, į kurį eisiu - "Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo".. don't ask ]. Ir kaip ir suprantu, kad po 60-ies žmogui visko norisi, bet šitoj vietoj turiu pasakyt, kad matyti besimylinčius tėvus kažkaip nėr patogu. Nei pirmą, nei antrą, nei trečią kartą filme. Gal čia ir sustosiu.

Tai va, po filmo buvo Mėnesio Atradimas #5 - mūsų name įsikūrusio Šiaudinės Ulyčios sūnaus - restorano/baro Garlic aplankymas. Vyno antradienis, jie rašo ant durų, why not, aš sakau, užeikim!



Ir užėjom. Dingo anti-narkomaninio mėlynumo lempos palubėj [suprask, dangus žydras] ir visoks kaimo šlamštas, liko stalai ir šiaudai, bet nėr ko tikėtis - pirma karta nuo žagrės dar tik... Vakaro skaitliukas buvo toks:
  • Vynas skanus, bruschetta prie jo irgi - valio, 7 Lt! Paėmėm per abu 5 tokius pasiūlymus.
  • Muzika labai gerai [Black Keys, Imagine Dragons, Kings of Leon - idėją pagavot].
  • Šiaudinės pašiūrės likučiai nelabai.
  • Burgeris mažas
  • Moliūgų sriuba nevalgoma
  • Daugiau nieko nespėjom įvertint, antradienis šiaip ar taip.
Bet oh well, kai tingėsim namus tvarkyt, o į svečius norėsis, galėsim su tapkėm ateit alaus.
Pasityrinėkit jei įdomu: Garlic.

2014 m. kovo 24 d.

Mėnesio atradimas #4. Ungurio kojos, arba reikia draugą gelbėti.

Po tokio "kiek galima visko nuveikti" šeštadienio manau natūralu, kad sekmadienį batareikos buvo tiek šiek pasėdusios, tai gyvenimas prasidėjo tik apie 4 val. vakaro, besiruošiant į Kino Pavasarį.
Filmas visai ok - Savaitgalis Paryžiuje - vieniems patiko, kitiems tiesiog filmas, bet smagu buvo tai, kad po filmo mieli kaimynai pareiškė, kad, O Nelaime, jie turi porą dėžių Raudonų plytų alaus, kuris vat ims ir baigs galioti.

Negi išpilt? Tai jau labadiena.

Čia ir padariau savo Mėnesio atradimą #4 - Ungurio kojas. Gardutis alutis, neragautas prieš tai (gėda, bet aš Švyturio nelabai mėgstu) ir nėr ką čia pridurt.


Mėnesio atradimas #3, arba pasigyrimas.

Kas mane senokai matėt ar su manim jau kuris laikas nekalbėjot, įtariu dabar nukrisit nuo kėdės, ant kurios sėdit. Aš, Gerda, pradėjau sportuoti.

Ir ne tik kad pradėjau, bet ir vakar pabaigiau 4 savaičių Nike+ Training Club treniruočių programą! Drąsiai tituluoju tai Mėnesio Atradimu/Pasigyrimu #3, ne tik dėl to, kad išgyvenau keturias skausmo savaites ir ta proga prisimotyvavau visokia sporto įranga, bet ir dėl to, kad prisiverčiau programą pabaigti laiku. T.y. pirmadienį. Po protmūšio. Taip taip, Dynamic Yoga 23 val. vakare.



Niekad nebūčiau patikėjus, kad užsiimsiu tokia veikla.
Trečiadienį pradedu naują programą.


2014 m. kovo 23 d.

Mėnesio atradimas #2. Golfas, kinas ir fondant'ai.

Visgi neįtikėtina, kiek visko galima nuveikti per vieną dieną.

Galima pvz. atsikelti 6 ryto ir išvažiuoti į Ignaliną laikyti medžioklės saugos egzamino [ne mano nuopelnai].

Galima pamiegoti iki 10 ir valandą praleisti sulindus į iPad'ą.

Galima nuspręsti pasportuoti, bet vietoj to sočiai pavalgyti [ne aš kalta, kad IKI tokį skanų paštetą su pistacijomis gamina!].

Galima viską, ką suvalgei, suvirškinti, ir numirti ant brand new kilimėlio sportui per 45 min treniruotę.

Galima išalkti ir važiuojant automobilyje suryti TakeWay salotas išsinešimui.

Galima imti ir padaryti Mėnesio atradimą #2.1 - nuvažiuoti atidaryti golfo sezono, dar neatsidarius golfo laukams, nes tam puikiai užtenka treniruočių lauko.



Galima nueiti į naują Wes Anderson filmą "The Grand Budapest" ir džiaugtis kad yra tokių puikių režisierių, puikių aktorių ir puikių draugų, su kuriais gali žiūrėti puikų kino filmą.

O po to galima susemti bernus ir pareikšti, kad šįvakar pas vieną iš jų pirmą kartą gyvenime gaminsim Mėnesio Atradimą #2.2 - šokoladinius fondant. Su neapsakomu kiekiu šokolado, sviesto, cukraus ir kiaušinių. Ir dar ta proga nupirkti šluotelę kiaušiniams vienam iš jų isteriškai kikenant iš pavadinimo.

Dar galima gauti šokolado komą ir prisitvoti dovaninio viskio.

Vadinasi, šeštadienio programa.

2014 m. kovo 22 d.

Mano sąmoningas dešimtmetis ir Mėnesio Atradimas #1.

Vakar buvo penktadienis. Kovo 21 diena. O tai reiškia, kad iki mano sąmoningai nugyvento dešimtmečio liko vos vienas mėnuo minus viena diena.

[Čia turėčiau paaiškinti, kam neaišku - pirmas mano gyvenimo dešimtmetis buvo tiesiog, antrą praleidau kaip ir visi - kovodama su nežinia iš kur atsiradusiais principais ir ieškodama savyje ko išties nepamečiau. Tai kaip ir apibūdina mano buvimą šioj žemėj iki man sukako 20 - o va tada gyvenimas ir prasidėjo!]

Jau diskutavom su vienu artimu žmogum, kokie mes visi įdomūs - va imam ir prisirišam prie kažkokio vieneto ir nulio, pavadinam tai jubiliejum ir prisegam su knopke prie gyvenimo lentos, lyg kokį svarbų įvykį ar žymę, "nuo kurios jau niekad nebebus taip, kaip buvo anksčiau", ir pradedam sau uždavinėt klausimus, o ką gi nuveikiau iki tos žymos, ir ką veiksiu po to, kai tas vienetas ir nulis stuktels, o aš gyvensiu kaip gyvenęs?

Ne išimtis aš. Prie lentos to 30-mečio neprisegiau, bet tą paskutinį mėnesį vistiek norisi ypatingesnį pasidaryt, [lyg po gimtadienio nebegalėčiau to daryt], tai prie penktadienio alaus nusprendžiau, kad kasdien dabar nuveiksiu kažką naujo. Ir dokumentuosiu čia, nes arba reikia šitą dienraštį (gal labiau metraštį, pažiūrėjus, kaip dažnai rašau) naikint, arba į jį kažką rašyt.

Tai kaip ir pasirinkau.


BEJE - pirmas dalykas iš mėnesio programos, arba Mėnesio atradimas #1 - paskelbti Mėnesio Atradimų mėnesį! Taip ir užfiksuojam.